Jouw redder in nood…

.

.

Hoewel de digitale wereld vaak een abstracte warboel van nullen en enen lijkt, zijn onze oplossingen dat allerminst. Gestroomlijnde bedrijfsprocessen, een mooie tijdwinst en vlotte communicatie, dat zijn de kenmerken van een bedrijf dat van digitaal aanpakken weet. En met de hulp van Roots is die bedrijfstransformatie binnen handbereik.

Wij staan klaar om jouw vraagstukken om te zetten in duurzame oplossingen.

.

Wij doen aan agile software development door middel van mainstream, mature open-source technologieën… Maar laat ons eerlijk zijn, daar is niemand naar op zoek.

Toch kan Roots al sinds het prille begin rekenen op jarenlange samenwerkingen met tevreden klanten. Ons geheime recept? Jouw frustraties op de werkvloer omzetten in effectieve, doeltreffende oplossingen, met de hulp van gedreven specialisten. 

.

Deze uitspraken klinken waarschijnlijk bekend in de oren. Ook voor ons, want het zijn de dagelijkse zorgen van onze klanten. Benieuwd hoe we hun vragen hebben opgelost?

.

Car-Pass

Car-Pass bestrijdt al jaar en dag kilometerfraude bij de verkoop van tweedehandswagens. Hun certificaat dat de kilometerstanden in kaart brengt doorheen het leven van de wagen, kreeg een frisse update: nu vind je er ook de milieunormen, de keuring na ongevallen en het onderhoudsboekje. Dankzij de schaalbare IT-oplossing van Roots verloopt heel dat proces veilig en betrouwbaar.

Volta

Als sectororganisatie voor elektriciens is Volta hét aanspreekpunt voor opleidingen, onderzoek en begeleiding om premies en andere voordelen te verkrijgen. Roots toverde hun platform om tot een volledige self-service omgeving, die crm, trainingsmodules, socialezekerheidsdatabases en itsme integreert. Zo genieten 36.000 elektriciens van een toegankelijke ondersteuning en expertise.

Renta Solutions

Dé partner voor de automotive industrie, dat is Renta Solutions. Met zijn uiterst efficiënte IT-platform bedient de organisatie het overgrote merendeel van de lease- en verhuurbedrijven, hun leveranciers, fleet owners en zelfs de overheid. Dat hun diensten zo handig zijn om voertuigen te bestellen, registreren, leveren, onderhouden, repareren en dat alles te factureren, is te danken aan de magic touch van Roots.

Johnson & Johnson

Onze samenwerking met deze Amerikaanse producent van medische apparatuur en farmaceutische producten is een lange en trotse geschiedenis. Verschillende Java-gebaseerde webapplicaties (met af en toe iText- of Word-automatisering) zagen het levenslicht. Ook vandaag worden die nog volop verder ontwikkeld en ondersteund, voor een optimale efficiëntie binnen Johnson & Johnson.

Vlario

Als non-profitorganisatie ondersteunt Vlario alle actoren en informatie rond afvalwater- en hemelwaterbeheer. Een van hun belangrijkste taken is de inspectie van aansluitingen op de openbare riolering. Om dit alles eenvoudiger te maken integreerde Roots de bestaande legacy back-office applicatie met alle Vlaamse steden, nutsbedrijven én de Vlaamse overheid. Het resultaat? Volautomatische uitwisseling van de laatste informatie over elke inspectie.

Tejo

Tejo is een non-profitorganisatie die gratis therapeutische begeleiding biedt aan tieners en jongvolwassenen op een tiental locaties in Vlaanderen. Het beheer van deze praktijken, therapeuten, patiënten en afspraken vroeg om een gebruiksvriendelijke applicatie, volgens de normen van de GDPR. We zijn erg trots op de vrijwillige inzet van onze medewerkers, die alle Tejowensen liet uitkomen.

.

Digitale vertaler

In een steeds complexere digitale wereld ondersteunt Roots jouw digitale transformatie. Met 30 jaar ervaring spreken wij vloeiend de taal van deze veranderlijke sector. Wat op het eerste zicht een complex probleem lijkt, vertalen wij naar een vlotte samenwerking en concrete oplossingen.

Eerlijke collega

Roots digitaliseert niet zomaar om te digitaliseren. We spitten naar de echte pijnpunten en kansen in jouw bedrijf, alsof we zelf deel uitmaken van jouw team. Jij behoudt de controle en bepaalt het tempo, terwijl wij ondersteunen, allemaal in een sfeer van open communicatie en co-creatie.

Vertrouwde buur

Onze projecten worden begeleid en uitgevoerd door onze gedreven experten die regelmatig bij jou binnenspringen. Want de beste ideeën ontstaan wanneer we samen rond de tafel zitten, met een goeie kop koffie. Binnen onze samenwerkingen is onze bereikbaarheid en rechtstreekse aanspreekbaarheid ons grootste punt van trots.

Gedienstige butler

Wij gaan verder dan wat je van ons vraagt: schuif je voeten onder tafel en laat ons je volledig ontzorgen. En als er eens iets misgaat, bedienen we je op je wenken om ervoor te zorgen dat alles snel weer soepel verloopt. Zowel tijdens je project als na de oplevering staan we paraat.

Slechte verkoper

Bij Roots kijken we nooit naar waar we het meeste geld aan kunnen verdienen, maar naar de oplossing waar jouw organisatie het meest aan heeft. Dom eigenlijk, maar we dragen onze kwaliteitsbelofte nu eenmaal hoog in het vaandel.

No-nonsense. Persoonlijk. Oplossingsgericht. Dat is Roots.
Zo is IT geen kost, maar een duurzame investering.
Daar slapen we allemaal geruster van.